Home » Producten » Gasafnamepunten » Parkodex 2 & 3 inbouwdelen » Parkodex inbouwdeel | Wand | O2

Parkodex inbouwdeel | Wand | O2

Parkodex inbouwdeel in wand uitvoering, speciaal ontwikkeld voor inbouw in de wand of in bedwandgoten.

  • Hoogwaardige materialen zoals anti-microbieel messing
  • Codering/bevestingingsplaat van robuust geanodiseerd aluminium
  • Buigbare aansluitbuis voor eenvoudige installatie
  • Geïntegreerde, volledig gasdichte afsluitklep
  • Geen materialen die verouderen na verloop van tijd
  • Beproefd en bewezen bedrijfszeker systeem
Parkodex wand inbouwdeel
Parkodex wand inbouwdeel

Beschrijving Parkodex inbouwdeel | Wand | O2

Praktisch – met de unieke parkeerstand
Het Parkodex gasafnamesysteem staat voor gebruiksgemak. De gastoevoer komt eenvoudig tot stand door de afnamenippel in het Parkodex afnamepunt te drukken. Deze handeling kost nauwelijks kracht. Borging van de afnamenippel vindt automatisch plaats. De borging -en daarmee de gastoevoer- wordt opgeheven met de schuifknop naast het afnamepunt. Het schuifprofiel garandeert altijd een waterpas positie van afnamenippel en aangekoppelde apparatuur. Het schuifprofiel geeft het Parkodex afnamesysteem een unieke, extra kwaliteit: de parkeerstand. Ook wanneer de borging is opgeheven om de gastoevoer af te sluiten, kan de apparatuur ter plaatse blijven. Stand-by, en met een lichte druk op de afnamenippel onmiddellijk weer in gebruik te nemen.

Bedrijfszeker
Door degelijk materiaalgebruik is een Parkodex gasafnamepunt altijd betrouwbaar, altijd direct te gebruiken en heeft een zeer lange levensduur. Een gasafnamepunt moet per definitie bedrijfszekerheid bieden. Lekkage mag in principe niet optreden. Het aantal bewegende delen in het Parkodex gasafnamepunt is daarom minimaal. De kans op slijtage -en dus lekkage is dan ook uiterst gering.

Veilig
Veiligheid speelt, naast bedrijfszekerheid, de belangrijkste rol bij gasafname. Vergissingen bij het aan- of afkoppelen moeten voorkomen worden, liefst op een praktische manier. Afnamepunt en afnamenippel zijn daartoe uiteraard voorzien van een duidelijke aanduiding per gassoort. Daarnaast hanteert Parkodex een eigen, eenvoudige, maar onovertroffen beveiliging. Het deksel is voorzien van coderingspennen zodat deze alleen geplaatst kan worden op het bijbehorende basisdeel. Pennen in het gasafnamepunt dienen per gassoort overeen te komen met de sleuven in de afnamenippel. Fouten bij montage, onderhoud en gebruik zijn daarmee volledig uitgesloten.

Onderhoudsarm
Met het oog op duurzaamheid koos Parkodex voor hoogwaardige materialen om zodoende ook een sterk en betrouwbaar afnamepunt te maken. Het innovatieve ontwerp zorgt er voor dat onderdelen snel en gemakkelijk vervangen kunnen worden tijdens het onderhoud. De onderhoudsinterval is gesplitst in een 5 jarig- en 10 jarig onderhoud. Tijdens het 5 jarig onderhoud hoeft slechts 1 O-ring vervangen te worden, na 10 jaar volstaat het vervangen van 3 ringen. Hierdoor zijn de onderhoudskosten van Parkodex gasafnamepunten zeer laag en kan onderhoud in zeer korte tijd uitgevoerd worden. Meer informatie over onderhoud kunt u lezen op onze onderhoudspagina.

Specificaties

Gassoort

Zuurstof

Uitvoering

Wand