Veilig en snel 10 jaarlijks onderhoud aan Parkodex 2/3 gasafnamepunten!

10 jaarlijks onderhoud aan Parkodex 2/3 gasafnamepunten is eenvoudig uit te voeren zonder het centrale gassensysteem drukloos te moeten maken.

Met behulp van de speciale Parkodex servicetool is dit niet nodig en kan de het onderhoud snel en voordelig worden uitgevoerd.

De uitvoering van het preventief 10 jaarlijks onderhoud kan met behulp van de speciale servicetool veilig en snel uitgevoerd worden. In het verleden was het nodig om het gasafnamesysteem drukloos te moeten maken om de O-ring in het basisdeel van het gasafnamepunt te vervangen.

Met behulp van afsluiters in de medisch gasleidingen worden de medische gassen naar de verschillende verpleegafdelingen uitgeschakeld. Hierdoor zijn medische gassen vaak gedurende enig tijd niet beschikbaar op de betreffende verpleegafdeling. Het niet beschikbaar zijn van medische gassen brengt risico’s met zich mee en geeft grote verstoringen op de verpleegafdelingen. Voor het behandelen van de patiënten moeten er kortstondig alternatieve medische gasvoorzieningen worden ingezet.

De voorbereiding en uitvoering om dit op een veilige en betrouwbare manier te realiseren vergt veel tijd in verhouding tot het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden zelf. Het verwisselen van de o-ring kan namelijk binnen 1 minuut! Door de door Parkodex ontwikkelde onderhoudsmethode worden de risico’s en verstoringen op de verpleegafdeling tot een minimum beperkt en kan het onderhoud in een korte tijd worden uitgevoerd.

De normale leidingdruk van de medische gassen is 400 tot 500 kPa (4 tot 5 bar). Het is mogelijk gebleken om deze hoge druk in het basisdeel van het Parkodex 2 gasafnamepunt volledig en veilig af te sluiten. Hiertoe is een afsluitstop (ServicePlug) ontwikkeld die deze hoge druk kan weerstaan. Daarnaast is er een instrument ontwikkeld (InbrengTool) welke het mogelijk maakt om de plug op de juiste wijze in het Parkodex 2/3 basisdeel te plaatsen.

Materialen

BLLV302901 Parkodex 2 nippel O-ring (25st)
BLLV302902 Parkodex 2 klepzitting (25st)
BLLV302904 Parkodex 2 huis O-ring (25st)
BLLV302908 10 jaarlijkse onderhoudset Parkodex 2/3 met ServicePlug (25 stuks)
BLLV302009 10 jaarlijkse onderhoudset Parkodex 2/3 zonder ServicePlug (25 stuks)
BLLV302010 ServicePlug t.b.v. 10 jaarlijks onderhoud Parkodex 2/3 (10 stuks)

Onderhoud per Parkodex 2/3 gasafnamepunt door Parkodex op locatie uitgevoerd
SOGAP01 Jaarlijkse controle/inspectie Parkodex 2/3
SOGAP05 5 jaarlijks onderhoud Parkodex 2/3
SOGAP10 10 jaarlijks onderhoud Parkodex 2/3

Onderhoudstraining Parkodex 2/3 inclusief gebruik ServicePlug en InbrengTool
COGAP01 Cursus onderhoud Parkodex 2/3 in Dronten
COGAP02 Cursus onderhoud Parkodex 2/3 op locatie, max. 5 personen
COGAP03 Extra deelnemer aan cursus onderhoud op locatie

Voor meer informatie kunt u ons contactformulier invullen, ons een e-mail sturen of ons bellen op 085 - 040 32 27. Wij helpen u graag.

Certificering

Technici die met deze materialen het onderhoud gaan uitvoeren, worden door Parkodex gecertificeerd. Deze certificering is een voorwaarde voor het veilig en op juiste wijze uitvoeren van het onderhoud aan de Parkodex 2/3 gasafnamepunten.

Gereedschap

BLLV302990         Gereedschap set met InbrengTool t.b.v. 10 jaarlijks onderhoud                                 

Over Parkodex

 

 

Parkodex is gespecialiseerd in medische gas systemen (Parkodex) en innovatieve medische producten.

Parkodex focust zich op het ontwerpen, verhandelen produceren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige producten voor ziekenhuis, psychiatrie, verzorgingstehuis en kliniek.

Door te luisteren naar onze klanten, proberen wij continu onze producten en processen te verbeteren, met als doel een volwaardig partner te zijn voor onze klanten.

  • De Boorn 15, 8253 RA, Dronten, Nederland

  • info@parkodex.nl

  • +31 (0) 85 040 3227

Ga naar boven